Laurens Schroyens

Tabakoloog

In 2016 studeerde Laurens af als 'Master in de Verpleegkunde' aan de KULeuven. Hierna begon hij als psychiatrisch verpleegkundige in het PSC te Leuven. Hij deed ook ervaring op in de verslavingszorg bij de Broeders Alexianen in Tienen. In deze periode studeerde hij af als erkend tabakoloog.

Als tabakoloog begeleidt hij rokers naar een rookvrij leven. Zijn taak bestaat voor een groot deel uit het geven van educatie over: de sigaret, de omgeving, de invloed op het lichaam (korte- en lange termijn), de voordelen van stoppen met roken, hulpmiddelen en medicatie bij rookstop, ontwenning, gewoontegedrag,… Laurens gaat samen met u op zoek naar de triggers en hoe u hiermee kan omgaan. Hoe ervaart u het leven zonder sigaret? Welke afleiding is een afleiding op uw maat? Met al deze gegevens wordt samen een rookstopplan opgesteld. Tenslotte is zijn ondersteunende rol voor, en vooral na het stoppen van roken van groot belang.

Naast tabakoloog is Laurens ook werkzaam bij de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding (VRGT).

TARIEF

Individueel zonder verhoogde tegemoetkoming:
- Intake (60min) €30
- follow-up (30 min) €15

Individueel met verhoogde tegemoetkoming*:
- Intake (60min) €4
- follow-up (30 min) €2

* Onderaan de klever van je mutualiteit staat een code. Deze code eindigt steeds op 1 als je recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming.
Jongeren t.e.m. het jaar waarin ze 21 worden, hebben altijd recht op de verhoogde tegemoetkoming voor rookstopbegeleiding.

Contact / Hoe bereiken

Mail tabakologenblom@gmail.com
Bel 0497 83 20 65

Wachtdienst


Dokter van wacht: Bel 1733!
Weekdagen: van 19u - 8u
Weekends: van vrijdag 19u - maandag 8u
Brug- en feestdagen: avond voordien 19u - ochtend nadien 8u
Weekends en feestdagen ook via www.w8post.be

Noodgevallen


Bij een levensbedreigende situatie bel 112 !

Contactgegevens


Groepspraktijk Blom cvba
Naamsesteenweg 155, 3001 Heverlee
groepspraktijkblom@gmail.com