Een team rondom u voor een betere zorg

Diëtisten

Wie zijn we?

De diëtisten binnen BLOM in Heverlee werken steeds op een wetenschappelijk onderbouwde manier om voedingsadvies op maat te geven en dit voor alle leeftijden. Ons doel hierin is om samen met jou een manier te vinden om jouw leven fijner, gezonder en gemakkelijker te maken naargelang jouw hulpvraag.

Daarnaast hechten we veel belang aan multidisciplinair samenwerken met andere (para)medische disciplines binnen BLOM of erbuiten en zijn gelijktijdige trajecten bij verschillende zorgverleners zeker een mogelijkheid.

Wat doen we?

Wij begeleiden verschillende aspecten rond voeding, gaande van voeding bij zwangerschap tot slikproblemen bij ouderen. Zowel bij gezondheid als ziekte als bij actieve of minder actieve mensen. We gaan op zoek naar een begeleiding die bij jouw past en persoonlijk is.

Elk hebben wij onze eigen specialisaties, waardoor we elkaar goed aanvullen. Voor een deel overlappen we elkaar ook.

Allebei

Babette

Nicky

Overgewicht

Obesitas

Intolerantie: gluten & lactose

Diabetes type 1 en 2

Verhoogde cholesterol

Hoge bloeddruk

Leververvetting

Verstoorde schildklier

Vegetarisme en veganisme

Obstipatie/ chronische diarree

Emotioneel eten

Voeding voor, tijdens en na bariatrie

Kinderen

Prédiabetes

Zwangerschap

Werkt ook met lichaamsmetingen (BiVa)

voeding bij PCOS

Allergieën

Intoleranties

Eetstoornissen

FODMAP

Kauw- en slikproblemen

Nierinsufficiëntie

Wanneer kan je bij ons terecht?

  • Maandag: Babette
  • Vrijdag: Nicky

Geef ons zeker een seintje indien je op deze dagen niet kan, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Hoe lang duurt een consultatie en wat is de kostprijs?

Volwassenen:

  • 1e consultatie (1u)
  • Opvolgconsultatie (30 min- 1u)

Kinderen (t.e.m 17 jaar):

  • 1e consultatie (60 min)
  • Opvolgconsultatie (30 min)

Voor een consultatie vragen we €25 per half uur, buiten het eerste consult dat respectievelijk €55 (zonder lichaamsmeting) of €60 (met lichaamsmeting) kost.

Bij ons allebei kan je een gedeeltelijke terugbetaling krijgen via de mutualiteit voor gewone consultaties en een extra terugbetaling voor diabetes (in voor-of zorgtraject). Voor kinderen tussen 6-17 jaar met overgewicht of obesitas is er daarbovenop extra terugbetaling mogelijk na doorverwijzing van de huisarts.

Annulatieregeling

Kan je niet komen op je afspraak of wil je hem verzetten? Dat is geen probleem! Wel vragen we dit liefst 24 uur op voorhand te doen, zodat we eventueel iemand anders jouw plaats kunnen geven. Indien later dan 24 uur, vragen we 50% van de consultatie ter vergoeding. Annuleren of verzetten kan via sms of mail.

Hoe gaan we te werk tijdens COVID-19?

We ontvangen je nog steeds met evenveel enthousiasme. Om jouw veiligheid te garanderen en die van ons, vragen we om volgende voorzorgsmaatregelen toe te passen:

  • Kom op tijd naar de consultatie. Je mag meteen naar het lokaal komen (tweede verdieping, er staat een stoel klaar in de gang)
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst (en bij buitengaan).
  • Draag een mondmasker.
  • Neem gepast geld mee of betaal met de bancontact app of achteraf via overschrijving.

Ons lokaal is voorzien van een plexiglas en we zullen op veilige afstand van elkaar zitten. Heb je toch liever een online consultatie? Geen probleem! Vermeld dit even bij het maken van je afspraak.

Boek een afspraak

Wie is wie

Member Image

Babette Demuynck

Diëtist

Member Image

Nicky Van Geel

Diëtist

FAQ

Om u een goede dienstverlening te kunnen verzekeren, vragen wij u tijdig te verwittigen indien u uw afspraak niet kan nakomen. Daarom vragen wij u om minstens 24 uur op voorhand uw afspraak te annuleren.

Alvast bedankt voor uw begrip!