Vaccinatie tegen covid en griep najaar 2023

Vaccinatie tegen covid en griep is in het najaar van 2023 sterk aanbevolen voor wie meer kwetsbaar is. 

Meer info over wie zich best laat vaccineren, vind je via deze link naar de website van laatjevaccineren.be

Afspraken voor covid en/of griepvaccinatie vanaf nu te boeken!

Het griepvaccin moet je zelf meebrengen naar je afspraak. We raden aan om het griepvaccin alvast te reserveren bij jouw apotheek. Je hebt geen voorschrift nodig.

Het COVID-vaccin moet je niet zelf meebrengen. Gelieve bij het maken van een afspraak als opmerking te vermelden dat je een COVID-vaccin wenst. We moeten dit vaccin op voorhand klaarmaken. Om die reden kan het COVID-vaccin enkel op de aparte afspraken slots "ENKEL griep en/of covid vaccin" van onze verpleegkundige geplaatst worden en niet op onze gewone afspraken.

Let op: voor kinderen onder de 12 jaar moet je telefonisch contact opnemen met praktijkassistente Katrien!

Op deze vaccinatie-consultatie dien je het remgeld niet te betalen. Alles wordt rechtstreeks geregeld met je mutualiteit.

Wanneer kan je je best laten vaccineren?

De toediening van het COVID-vaccin wordt aanbevolen in oktober, de toediening van het griepvaccin wordt aanbevolen van half oktober tem half december. De vaccins kunnen indien gewenst op hetzelfde moment toegediend worden.

Je kan een afspraak boeken in de online agenda van onze verpleegkundige. Er zijn hiervoor aparte afspraken slots "ENKEL griep en/of covid vaccin" beschikbaar. Of je maakt telefonisch een afspraak via 016 23 79 15. Tussen 8.30-12.00u (uitz donderdag) helpt onze praktijkassistente Katrien je verder.