Een team rondom u voor een betere zorg

Babette Demuynck

dietistenblom@gmail.com
0476 64 45 72

Diëtist

Ik ben Babette Demuynck, erkend diëtiste in Heverlee en gepassioneerd door alles wat met voeding en leefstijl te maken heeft. Hieronder stel ik mezelf en mijn werkwijze kort voor.

Manier van werken

“Elke grote reis begint met een eerste kleine stap.”

Je zal me niet snel horen praten over je gewicht of “hoeveel je wilt afvallen”, maar wel over wat je juist wilt veranderen aan je leefstijl en hoe je jezelf dan het liefst wilt voelen. Tijdens de begeleiding vind ik het belangrijk te fungeren als coach. Dit wil zeggen dat ik jou zie als expert in je leven en ik je kan sturen met mijn professionele kennis en ideeën naar jouw persoonlijk doel. Vertrekkende met het doel voor ogen, begeleid ik je op je persoonlijke reis. Elke reis heeft zijn hindernissen, maar altijd gaat hij richting de eindbestemming. Ik wil je helpen om de bergen te beklimmen, ravijnen over te steken en stormen te doorstaan. Elke stap die je zet is er een goede, en soms zul je vallen, terug opstaan en hiervan leren.

Ik hoor graag het woord “willen” maar niet graag het woord “moeten”. Van mij moet je niets, maar het is heel fijn zijn als je een heleboel wilt. Voor jezelf zorgen, gezond en lekker koken, je fit voelen door meer te bewegen. Samen met jou is het mijn doel om van “willen” naar “kunnen” en “doen” te gaan. Yes, you can!

Wil je weten waarvoor je bij mij terecht kan? Klik dan hier.

Lichaamsmetingen

Omdat gewicht alleen niet veel zegt (vochtschommelingen!) doe ik naast de weging indien gewenst ook lichaamsmetingen. Als EQ3-mentor ben ik opgeleid tot het afnemen van lichaamsmetingen met een Bi(v)a-toestel waarbij ik een inschatting kan maken van het volume aan vet-spier-water in je lichaam. Een Bi(v)a meting werkt met een zwakke elektrische wisselstroom waarbij de weerstand van je lichaam op de stroom wordt gemeten. Hoe hoger, hoe meer vetmassa. De metingen gebeuren best zoveel mogelijk onder dezelfde omstandigheden:

- Kom zoveel mogelijk rond hetzelfde uur

- Eet je laatste maaltijd liefst 2-3 uur voor de meting of er vlak na

- Drink geen grote hoeveelheden water of andere drank voor de meting

- Smeer geen body-lotion of zonnecrème op je rechterhand-of voet (tot aan de enkel): dan zou de geleiding makkelijker gaan

- Vermijd alcohol tot 3 dagen voor de meting

- Zorg ervoor dat je lichaamstemperatuur elke keer ongeveer even warm is: ga niet sporten of neem geen warm bad vlak voor de meting.

Metingen zijn optioneel en kosten 5 euro extra (binnen het consult).

Studies & opleidingen:

2010-2013: Bachelor voedings-en dieetkunde

2014: Postgraduaat diabeteseducatie

2014: Sportvoedingsadvies op maat

2015: Equilibre- mentor

2015: Voeding bij kinderen en adolescenten

2017: mede-oprichter werkgroep kinderdiëtisten Vlaanderen (http://www.kinderdietist.be/)

2020: oprichter ‘De Groeituin’, een praktijk voor kinderen en ouders en al hun vragen over voeding (www.de-groeituin.be)

Contact / Hoe bereiken

Je bereikt mij het makkelijkste via mail. Afspraken kan je steeds online maken via mijn online agenda. Telefonisch of via sms kan ook, laat een berichtje achter wanneer ik niet opneem en ik bel later terug. Ik ben het makkelijkst bereikbaar op maandag of dinsdag.

Ik help u graag verder in het Nederlands, Engels of Frans (beperkt).