Een team rondom u voor een betere zorg

Slaap en stresscoach Dr. Frank Delvaux

Dr. Frank Delvaux – huisarts, sofroloog en slaapcoach– voorzitter van VCS vzw, heeft vanuit de huisartsenpraktijk ervaring met de vele vormen van stress – en slaapklachten als keerzijde van de huidige maatschappij met haar vele verwachtingen en moeten…

Met de programma’s Welzijn en Sofrologie en Beter Slapen met Sofrologie, in groep en individueel, geeft hij mensen tools in handen om hun stress en slaapklachten beter te beheersen en om hun veerkracht en weerbaarheid te versterken.

“Zorg voor je lichaam-geest harmonie, en je lichaam en geest zullen voor jou zorgen”

https://www.frankdelvaux.be/ +32 (0)487 31 74 93

Geboren uit Leuvense ouders, te Gent in 1960.

Na 30 jaar huisarts in Herent en Kessel-lo heb ik einde juni 2020 een punt gezet achter mijn huisartsen werk om tijd en ruimte te maken voor wat ik het liefste doe: mensen met stress en slaapklachten begeleiden naar meer welzijn dankzij Sofrologie.

Daarvoor volgde ik opleidingen Caycediaanse Sofrologie ( Sofrocay, VCS vzw) gespreid over een tiental jaar, en ook de opleiding “Slaapschool - Opleiding slaapkliniek voor volwassenen” bij ICZO in samenwerking met de Hogeschool West-Vlaanderen Howest, en verder ook de specialisaties “Beter Slapen & Sofrologie” en “Meer welzijn & Sofrologie” bij Sofrocay.

Sofrocay is de internationale Academie voor Caycediaanse Sofrologie, gevestigd in Barcelona, en geleid door Dr. Nathalia Caycedo, psychiater en dochter van de stichter van de Caycediaanse Sofrologie, Dr. Alfonso Caycedo, eveneens psychiater.

VCS vzw of de Vereniging voor Caycediaanse Sofrologen vzw is de Nederlandstalige beroepsvereniging die ook via haar divisie INTENSS, de opleidingen organiseert in samenwerking met ICZO.

Sinds juni 2020 ben ik ook voorzitter van VCS vzw.

Meer uitleg over Sofrologie:

https://www.frankdelvaux.be/sofrologie/ uitleg + korte video demo.

www.sofrologen.net